pvd fotografie

Buizerd

Deze buizerd heb ik gefotografeerd in Noordwijk op een kweekterrein van siergrassen. 

Op het moment dat ik langs het kweekterrein reed met mijn scooter, ontdekte ik de buizerd op een paaltje aan de rand van het kweekterrein.Ik besloot om me scooter neer te zetten en om vervolgens het weiland in te duiken om deze buizerd op de gevoelige plaat vast te leggen.Ik heb moeten sluipen en kruipen om ongezien dichter bij de buizerd te komen. Plots dook de buizerd naar beneden naar een muis of iets dergelijks en verdween achter een hoge pol gras, waardoor ik ongezien nog dichter bij kon komen. Ik besloot om niet verder te gaan en wachten op een gepaste afstand totdat de buizerd zich weer zou laten zien. En jawel mijn verwachting werd werkelijkheid, de buizerd vloog op en belande op een landmeterpaaltje, maar deze stond niet stevig vast, waardoor de buizerd zich in balans moest houden.. Het paaltje viel om, en de buizerd draaide zich prachtig naar mij toe, waardoor ik de gelegenheid had om hem op een mooie vlucht pose vast te leggen. Ik dacht zo; een leuk moment om niet meer te vergeten.

 

 

Terug naar overzicht